Til leseforslag
Omslag: "Grip den føkkings dagen" av Kjersti Synneva Moen
Ungdom

Grip den føkkings dagen

Kjersti Synneva Moen

Grafiske romaner TegneserierEnsomhet Identitet Kunst Unge kvinner Videregående skole
Bestill

Anbefaling

Ungdomstid, venskap som slår brest, og om å føle seg åleine midt i alt det nye.

Amalie og Vilja er bestevenninner og skal byrjar på vidaregåande. Dei har store planar om kor fantastisk det skal bli å bu på hybel saman.

Amalie strevar med å finne sin plass i klassa med kunstinteresserte og kreative medelevar. Ho føler seg mislukka i forhald til alle dei sjølvsikre elevane i klassa si.

Vilja har det travelt med nye vener, festar og kafètreff. Det vert ikkje heilt slik som venninnene planla, og Amalie føler seg ensom og svikta av Vilja.

Kva kan snu Amalie sin kvardag til noko betre? Gir ho opp studentlivet, eller finn ho ein veg ut av einsemda og isolasjonen?

Om boka

Amalie skal flytte på hybel med sin beste venninne, hun skal begynne på kunstlinja og endelig starter et nytt og voksent liv. Men ingenting blir som hun har tenkt. For plutselig er hun ikke best i klassen til å tegne og mamma ringer og er trist hver eneste dag. Og den ene Amalie hadde regnet med, forsvinner akkurat i det hun trenger henne som mest. En bok om å føle seg ensom for første gang i livet, om å forstå hva klisjéene betyr og om å bli sin egen beste venn. Fortelling for ungdomstrinnet.

Kontakt

Hjelmeland kommune
Ansvarleg redaktør: Anita Bergøy
Besøk oss på facebook
Bygd med Libry Content